Problemen met de dynamo-2

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hendricus0251
Berichten: 115
Lid geworden op: 31 jul 2011, 07:37
Locatie: castricum

Problemen met de dynamo-2

Bericht door Hendricus0251 » 28 jul 2013, 15:26

Eindelijk de onderdelen binnen, walla ik kan aan de gang en rijden maar...
De kapotte spanning regelaar verwisseld, voor een nieuwe, en de dynamo van Andries die altijd goed was moet het weer kunnen doen....
Niet dus....
laadstroom lampje brand wel, maar laden doet hij niet...want lampje blijft branden..
De dynamo die ik van Trabant weld had terug gestuurd had gekregen, heb ik na wat aan wijzingen van Theo ui elkaar haalt.
na wat meten kwam ik er achter dat het diode plaatje kapot was...
een stuk ge leiding baan eruit gebrand, en een diode kapot.
Bij LDM tuning nieuwe diode plaat besteld, nieuwe lagers, nieuwe koolstof ringen voor de rotor, en twee spannings regelaars.
Gisteren geprobeerd die diode plaat in de dynamo te bouwen....
is toch iets niet goed, ik heb namelijk sluiting...
dan de dynamo van Andries met nieuwe spannings regelaar erin gebouwd, en daarvan blijft het laadstroom lampje branden....
Zet ff de rotor van de nadere dynamo over , maar dat maakt niks uit...
Wie kan mij ff helpen die diode plaat korrekt er in te zetten....
Bijlagen
FILE0620.JPG
(12.33 KiB) Nog niet gedownload
FILE0621.JPG
(12.51 KiB) Nog niet gedownload

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Problemen met de dynamo-2

Bericht door Haiko » 28 jul 2013, 16:28

Met alle respekt, waarom niet een goede 2e handse dynamo monteren? Nu heb je meer werk, meer kosten en een hoop frustratie... Weet je zeker dat je alles correct aansluit? Kortsluiting krijg je niet zomaar...
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 298
Lid geworden op: 24 feb 2013, 11:49
Locatie: Donkerbroek

Re: Problemen met de dynamo-2

Bericht door Maurits » 29 jul 2013, 09:31

Of monteer er een van een ouder model ford escort/fiesta. Paar simpele aanpassinkjes maken en je hebt een veel betere dynamo die je op elke sloop voor de spreekwoordelijke habbekrats kan kopen.
Nichts ist erfolgreicher als Erfolg

Gebruikersavatar
Hendricus0251
Berichten: 115
Lid geworden op: 31 jul 2011, 07:37
Locatie: castricum

Re: Problemen met de dynamo-2

Bericht door Hendricus0251 » 29 jul 2013, 19:45

Ik had een tweede hands dynamo van andries er in zitten, die deed het perfeckt alleen de lagers waren verrot, maar ja voor 15 euro...
Ik kan met mijn digitale meter niks meten, die blijfd tollen........
een ford fiesta dynamo monteren is zeker een heel goede optie....

Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 4377
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: Problemen met de dynamo-2

Bericht door ruton » 29 jul 2013, 19:52

Als ik de ET-Liste juist interpreteer is het lager in een DLM het type: Rillenkugellager 6003-2z

Gebruikersavatar
Hendricus0251
Berichten: 115
Lid geworden op: 31 jul 2011, 07:37
Locatie: castricum

Re: Problemen met de dynamo-2

Bericht door Hendricus0251 » 14 sep 2013, 17:43

Ik heb inmiddels een Ford escort dynamo gemonteerd.
Ik heb op mijn werk een frampje gelast en die gemonteerd en daarin de dynamo opgehangen.
De dynamo spanner moest ook ff los , en daar heb een M10 bout tussen gedaan zodat hij in lijn staat met de dynamo...
alles werkt weer.
nu ff een nieuwe richting aanwijzer schakelaar monteren...
en een nieuwspat schermpje onder de voor bumper...
Kijk Theo ff aan heb je die.......
kan ik hopenlijk eindelijk weer rijden...
heb de hele zomer een keer naar Den helder gereden...
door de rem problemen , en door de dynamo die kapot ging...
FILE0657.JPG
(20.67 KiB) Nog niet gedownload

Plaats reactie