bobine voor ebza

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
oldschool
Berichten: 1137
Lid geworden op: 18 nov 2010, 21:17
Locatie: bocholtz

Re: bobine voor ebza

Bericht door oldschool » 30 dec 2011, 09:33

Volgens mij is dit ondergesneeuwd door het bericht van de andere medeforummer, hier nogmaals:
Ik heb net de laatst 8352.101/6 bobine gebruikt.

Nu kwam ik dit tegen op internet:
Vom VEB Keramische Werke Hermsdorf (Hersteller der EBZA) gab es mal folgende Information:
Geeignete Zündspulen sind:
Normalzündspule 12V 8352.101/5 und /6
Hochleistungszündspule 12V 8352.3/08 oder /086 oder /809
Kleiner Spulen 12V (z.B. Wartburg) 8352.1/3
Bulgarische Zündspule 12V (leider keine genaue Bezeichnung vorhanden, also ggf. mit Vorsicht genießen!)

Wie rijdt er ebza in combinatie met de 8352.1/3 bobines?

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4020
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: bobine voor ebza

Bericht door eeuwige_student » 30 dec 2011, 10:37

Volgens mij is het ondertussen de derde keer dat je het bericht post. Ik denk dat je het nog een aantal keer kan posten, maar het aantal antwoorden zal echt niet toenemen.

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4190
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: bobine voor ebza

Bericht door Haiko » 30 dec 2011, 10:38

Tja, mijn Wartburg...

Hen nog wel een setje gebruikte liggen... als je wilt proberen.. PB dan maar ff
Trabant 601, Barkas B1000KB, HP750, Simson S51
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
oldschool
Berichten: 1137
Lid geworden op: 18 nov 2010, 21:17
Locatie: bocholtz

Re: bobine voor ebza

Bericht door oldschool » 30 dec 2011, 11:08

Wat mijn verbaast dat niemand me hier mee kan helpen. Ik wil graag eens nieuwe bobines rijden dan steeds gebruikte erin zetten, de 8352.1/3 die is overal makkelijk nieuw te krijgen (eigenlijk wartburg), maar de 8352.101/6 niet! Ik heb een bericht gestuurd naar zwotec, dat is het enige bedrijf naar mijn weten wat ze nog nieuw maakt, geeft geen antwoord.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4020
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: bobine voor ebza

Bericht door eeuwige_student » 30 dec 2011, 12:00

Heel simpel, ik heb namelijk geen problemen met mijn bobines in combinatie met de EBZA. Alleen de ontstoorkappen hebben ooit problemen gegeven. Op mijn kombi heb ik geen ebza, dus die lust alles! Daar zitten al sinds de aanschaf een stel Russische bobines in.

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: bobine voor ebza

Bericht door Evan_s » 30 dec 2011, 14:17

Volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat die ontstoorkappen ook niet samengaan met ebza.

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4020
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: bobine voor ebza

Bericht door eeuwige_student » 30 dec 2011, 14:58

De mijne heeft ze anders in de fabriek al gekregen!

Evan_s
Berichten: 1566
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:07
Locatie: Enschede

Re: bobine voor ebza

Bericht door Evan_s » 30 dec 2011, 15:18

Bij nader onderzoek blijken er 3 soorten ontstoorkappen te bestaan: 6V, 12V contactpuntjes, 12V EBZA.

Waarschijnlijk dat ik dit ooit gelezen heb: http://www.ldm-tuning.de/artikel-1211.htm

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4020
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: bobine voor ebza

Bericht door eeuwige_student » 30 dec 2011, 18:48

Idd, er zijn meerdere typen! Ze hebben echter allemaal als nadeel dat ze storingsgevoelig zijn. (Het enige dat ze onstoren is de radio).

Plaats reactie