Onbekend Artikel

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 24 jan 2011, 21:24

eeuwige_student schreef:Het is idd een controle van je remlichten. Als ik het goed heb zorgt deze ervoor dat er een lampje gaat branden als een van je remlichten stuk is. De draden naar de remlichten zijn op de spoelen rond het buisje aangesloten en zorgen voor een magnetisch veld. Dit veld zorgt dat het draadje in het buisje al dan niet contact maakt!

Code: Selecteer alles

Aarde draad (Bruin)
        |
        |
     Lampje
         ^
        | |           (Dit zijn dus 2 draden op 1 stekkertje)
   -----  ------- 
   |              | 
   |              | 
   |              Dit draadje houdt op en ligt los in de motor ruimte.
   |
   | 
Het befaamde kastje van de foto
|                                              | 
|                                              | 
|                                              | 
|                                              | 
|                                              Remsensor
Naar achterlichten                     |
                                                | 
                                                Rood draad voeding remsensor???
Okey Ik snap dus nu dat hij voor de controle is van mijn remlichten ;)
Dat is duidelijk dus ik moet van af het lampje de massa draad aansluiten

maar waarom zit er een 2e draad op die los licht in de motorruimte???
Die dus ook aan de lamp vast zit :$

en wie wete dan nog waar het groene lampje van is?

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Haiko » 24 jan 2011, 21:32

Volg de draden vanaf het groene lampje eens en kijk waar ze naar toe gaan. er heeft ook nooit een trekhaak onder je Trabant gezeten?
In DLD is het verplicht een extra controle lamp te hebben voor de richtingaanwijzers op je aanhanger.

Heb je mistlampen voor? Of gaten in de bumper of balk onder de grille waar ze evt gezeten hebben?

Ook al is het teveel werk voor je om foto's te maken, het maakt het allemaal wel makkelijker.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 24 jan 2011, 21:34

Haiko schreef:Volg de draden vanaf het groene lampje eens en kijk waar ze naar toe gaan. er heeft ook nooit een trekhaak onder je Trabant gezeten?
In DLD is het verplicht een extra controle lamp te hebben voor de richtingaanwijzers op je aanhanger.

Heb je mistlampen voor? Of gaten in de bumper of balk onder de grille waar ze evt gezeten hebben?

Ook al is het teveel werk voor je om foto's te maken, het maakt het allemaal wel makkelijker.

Met te veel werk bedoel ik dus dat de Trabi in de Garage staat en ik doodziek met laptop op bank lig :(

Maar ik heb een andere schakelaar er op zitten voor mijn mistlampen die er ooit op hebben gezeten ;)
Dus dat valt af :$:$

Heb geen trekhaak en zie ook geen enkele stekkerdoos voor een aanhanger:$

Gebruikersavatar
groest
Berichten: 777
Lid geworden op: 18 nov 2010, 19:32

Re: Onbekend Artikel

Bericht door groest » 24 jan 2011, 21:38

Ziek uit, en ga zelf aan de gang.
Je twijfels en onzekerheden worden nu alleen maar meer.
Het was Trabannekom

Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 24 jan 2011, 21:52

groest schreef:Ziek uit, en ga zelf aan de gang.
Je twijfels en onzekerheden worden nu alleen maar meer.

Euhhh
ik twijfel niet ;)
en ben ook niet onzeker ;)

Kwam er niet uit wat dit van onderdeel was dus daarom vraag ik even ;)

Dus ga binnenkort verder kijken of dit zo werkt ;)

dit komt helemaal goed :D

Binnenkort het groene lampje ook even controleren ;)

Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 25 jan 2011, 21:05

Okey

Even update ;)

mijn alarmschakelaar staat dus in verbinding met het groene lampje :D

Het rode lampje zit inderdaad op het aparaatje die onbekend is
Alleen
ik krijg op 1 poot 12v binnen vanaf de remsensor ;)
Ik krijg op de andere poot 12V die naar de remlichten gaat ;)

op het 3e pootje komt MAAR 1,5V op te staan
Zou hij dan stuk zijn en zoja waar zou ik een nieuwe kunnen vinden????

Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 28 jan 2011, 13:18

Alarmlichten doen het weer.

Het apparaatje wat ik dus zoek is er 1 die een controle lampje kan aansturen
Maar weet dus niet hoe ik deze moet benoemen als ik er naar opzoek ga.

Als iemand weet hoe je zo'n apparaat noemt laat het even weten

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
trabart
Beheerder
Berichten: 1251
Lid geworden op: 18 sep 2010, 17:40
Locatie: zuid limburg
Contacteer:

Re: Onbekend Artikel

Bericht door trabart » 28 jan 2011, 14:08

is het niet gewoon een zelfgebouwde schakeling (of zelf te bouwen schakeling) ....

parallel aan de lamp zet je (in serie geschakeld) een led / klein lampje en de juiste weerstand om op 12v uit te komen als totaal ... voila, lampje.

of moet t lampje aan gaan als de lamp stuk is ? dan is t wat lastiger :P
Afbeelding

Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4211
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: Onbekend Artikel

Bericht door eeuwige_student » 28 jan 2011, 15:50

Hier kan je er een kopen. Volgens mij moet het lampje trouwens alleen branden indien er een van de remlichten stuk is, dus als er wel 12 volt op staat, maar slechts 1x 21 wat wordt gebruikt.

Snijboon
Berichten: 80
Lid geworden op: 16 jan 2011, 00:16
Locatie: Veendam (Groningen)

Re: Onbekend Artikel

Bericht door Snijboon » 29 jan 2011, 00:28

eeuwige_student schreef:Hier kan je er een kopen. Volgens mij moet het lampje trouwens alleen branden indien er een van de remlichten stuk is, dus als er wel 12 volt op staat, maar slechts 1x 21 wat wordt gebruikt.

Jah dat kan kloppen ;)
Alleen 1 van me lampen doet het nu niet en ik heb dus nou 1,5 volt op dat draadje staan

Dus lijkt er op dat hij gewoon stuk is

Plaats reactie