Startproblemen Trabant 1.1

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Plaats reactie
Koenraad
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 jun 2011, 20:49

Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Koenraad » 23 aug 2011, 15:20

Hallo allen,

Ik rijd nu ongeveer een jaar probleemloos 1.1, maar de laatste tijd heb ik hem al een paar keer moeten douwen/bestartkabelen.
Als ik gewoon een lang stuk rijd, over de snelweg bijvoorbeeld, is er niets aan de hand. Maar een klein stukje rijden is riskant, de kans dat hij niet meer start is groot.
De accu is volgens de garage nog prima, dus ik denk aan de dynamo. Voordat ik de boel uit elkaar trek wil ik iets zekerder zijn van mijn zaak, zou het ook iets anders kunnen zijn?
Groeten, Koen

Gebruikersavatar
trabart
Beheerder
Berichten: 1251
Lid geworden op: 18 sep 2010, 17:40
Locatie: zuid limburg
Contacteer:

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door trabart » 23 aug 2011, 15:39

als het de dynamo was, zou het niet uitmaken of het een kort / lang stuk is .... toch ??

enige wat ik zou kunnen verzinnen, is toch echt de accu ... !

of ... slaat hij eigenlijk moeilijker aan op die momenten, of draait hij minder makkelijk rond ?? niet starten kan namelijk iets heel anders zijn dan accu / dynamo.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Haiko » 23 aug 2011, 17:02

Motor starten en meten hoeveel (laad) spanning erop de accu staat, geeft ie netjes 13,5-14V aan, is er met de dynamo niets aan de hand. Als hij minder Volt aangeeft, dan kun je inderdaad denken dat de accu niet meer voldoende capaciteit heeft. Als de dynamo onvoldoende spanning levert, gaat als het goed is, met draaiende motor/tijdens rijden een rood lampje op je dashboard branden/flikkeren. Dan is de laadstroom te laag.
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Haiko » 30 sep 2011, 16:34

en, al iets wijzer geworden?
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Gebruikersavatar
mel
Berichten: 1007
Lid geworden op: 12 dec 2010, 20:22

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door mel » 30 sep 2011, 17:23

Kennen wij Koen eigenlijk (al) ..?

Wie, waar en wat zou aardige info zijn, mede voor evt hulp ...

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Haiko » 30 sep 2011, 17:27

Geen idee, zeg het maar...
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Paul P
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 nov 2010, 11:13
Locatie: Amsterdam

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Paul P » 30 sep 2011, 17:28

Da's Koen van Heemst die heeft een Trabant 1.1. Ik weet verder nog dat ie wel eens startproblemen had.

Paul
Gletscherblauw past bij jou!

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4195
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: Startproblemen Trabant 1.1

Bericht door Haiko » 30 sep 2011, 17:31

Ja, das ons nu wel duidelijk.. vraag me alleen af of dat hij het probleem nu heeft opgelost en misschien wel interessanter om te weten: HOE...
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Plaats reactie