Er zijn 8 resultaten gevonden: zuurvrije vaseline

Gebruikte zoekopdracht: zuurvrije vaseline

door ruton
09 feb 2019, 02:02
Forum: Motor & versnellingsbak
Onderwerp: 'Dunne' koppeling
Reacties: 11
Weergaves: 1781

Re: 'Dunne' koppeling

Over zuurvrije vaseline bestaat ook nog een anekdote...
door even002
08 feb 2019, 16:42
Forum: Motor & versnellingsbak
Onderwerp: 'Dunne' koppeling
Reacties: 11
Weergaves: 1781

Re: 'Dunne' koppeling

Hoi,

Gisteren de eerste proefrit gemaakt na het opnieuw afstellen van de motor en de plaatsing van de andere koppelingsdelen.
De koppeling voelt goed aan, inderdaad anders dan eerst, maar dat komt door de geveerde koppelingsplaat, vind het wel prettig rijden...
Zelfs de afstelling van het gas, en koppeling was in één keer goed, jammer dat ik na het tanken de trabbi niet meer kon starten.....accu leeg :?

De oude koppelingsdelen en de hongaarse (troep) heb ik in een doos gedrukt, zien we later wel wat we er mee doen, eerst maar eens lekker genieten van het rijden in de trabbi.

De nieuwe voorruit is ook al geplaatst, met dank voor de tip van ruton, heb lekker zitten smeren met zuurvrije vaseline.
IMG-20190207-WA0001.jpg
Iedereen bedankt voor het meedenken.
door ruton
06 feb 2019, 18:39
Forum: Motor & versnellingsbak
Onderwerp: 'Dunne' koppeling
Reacties: 11
Weergaves: 1781

Re: 'Dunne' koppeling

Hmm. Mijn tweede keus drukgroepen ploppen ook bij 45kg.
Die Hongaar hoeft niet persé uit Hongarije te komen, maar ook in de Duitse Trabantwereld wordt het algemeen als ondermaatse kwaliteitsaanduiding gehanteerd. "Made in EU" staat er dan eufemistisch bij. En dat hebben de Hongaren echt wel aan zichzelf te wijten, want wat er in de jaren '90 daar vandaan kwam, brengt niet het edelste vocabulaire boven.

Kun je die van 27kg nog terugsturen? Want anders kun je er alleen nog een oud ijzerboer of scrapheapkunstenaar blij mee maken. Zo te lezen was je met de oorspronkelijke delen die erin zaten nog het beste uit.

Ik hoop dat de voorruit past. Monteren met warme rubbers en als dat betekent dat je dat pas op een zonnige voorjaarsdag kunt doen, so be it.
Vet vooraf de onderste hoeken van het blikken kozijn royaal met zuurvrije vaseline in. Net als op die plek de binnenbocht van het rubber waar het glas erin zit. Over een jaar of wat ben je me dankbaar voor die tip.
door Trabantenaar
10 feb 2018, 00:03
Forum: Carrosserie
Onderwerp: Waterballet
Reacties: 34
Weergaves: 5040

Re: Waterballet

Onderaan. Bestuurderskant, waar de instaplijst nog deels overheen zit tot in de rechter onderhoek. Daar waar ook de meeste roest onder het rubber zat en vlakbij de plek waar ik af en toe ook water in de auto heb staan.
Ik kreeg de schroeven van de instaplijst er ook moeilijk uit vanwege die scheve rand. En de lijst was daardoor ook verbogen en sowieso al niet meer netjes, daarom heb ik die gelijk vervangen toen Ruton kwam aanzetten met 2 die nog in de voorraad lagen.

Er zit nu zuurvrije vaseline op de roest omdat ik dat later nog ga behandelen en ik er toch iets op wilde hebben dat verdere roestvorming beperkt/voorkomt.
door ruton
25 jul 2013, 17:54
Forum: Onderhoud
Onderwerp: Vloermatten
Reacties: 24
Weergaves: 2576

Re: Vloermatten

In opslag met talkpoeder en als het nat kan worden neem je witte zuurvrije vaseline.
door tijs
08 feb 2013, 14:33
Forum: Motor & versnellingsbak
Onderwerp: Laatste (of eerste....) rubber van het schakelmechanisme
Reacties: 14
Weergaves: 1077

Re: Laatste (of eerste....) rubber van het schakelmechanisme

haha, ja die zuurvrije vaseline is hier niet aan te slepen ;) gebruik het overal voor, bij de auto hobby ;)

lijstje voor morgen is lang... hopelijk kom ik aan alles toe
door trammelanto
08 feb 2013, 12:56
Forum: Motor & versnellingsbak
Onderwerp: Laatste (of eerste....) rubber van het schakelmechanisme
Reacties: 14
Weergaves: 1077

Re: laatste (of eerste....) rubber van het schakelmachanisme

In het bovenste rubber (dat naast het stuur) huisvest ook een vilten vetvanger/smeervilt.. Als je de helmstok er helemaal uit haalt, zal je het wel zien. Maak dat rubber even schoon en verwijder alle vet en vervang dat door nieuw zuurvrije vaseline (van vet wordt je broek zo vies...), of vervang het gehele rubber (e.e.a. afhankelijk van de staat). In de onderste rubbers volstaat regulier multi-vet.

Geef ook de schakelhevel op de bak even aandacht. Indien het rubber kapje lang defect is geweest, wil het wel eens voorkomen dat de schakelstang op de bak niet meer zo lekker in en uit de bak glijdt ivm roestvorming. Boel even netjes schoonmaken en voorzien van nieuw vet en een nieuw rubbertje.

Het is natuurlijk mogelijk dat de bak defect is, maar probeer eerst deze kleine klusjes uit en ga van daar uit verder zoeken. Het kan ook zijn dat je koppeling niet helemaal vrij komt en bijgesteld moet worden, ook dat heeft effect op het al dan niet soepel schakelen van je versnellingsbak.

Succes.

Groet,
Marco
door ruton
23 apr 2012, 11:28
Forum: Carrosserie
Onderwerp: raamrubbers achter zijkant
Reacties: 15
Weergaves: 1773

Re: raamrubbers achter zijkant

Geen sopje. dat is een basis voor roest. Zuurvrije witte vaseline is een betere vriend.