Pagina 1 van 1

Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 27 mar 2015, 10:03
door hommel84
goedemorgen allen,

ik heb uit Duitschland een nieuwe einddemper laten komen om
de uitlaatgassen in de auto tegen te gaan ( mijn uitlaat komt achter de auto uit) , nu vraag ik me af of er een beugeltje links onder de auto hoort te zitten om het rubber aan te monteren , heeft er iemand foto's van?

alvast bedankt , Grt Jos

Re: Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 27 mar 2015, 11:58
door ruton
Als het stinkt in de cabine is niet de einddemper, maar de voordemper lek.
Afbeelding
Nr 17 zit aan de versnellingsbak.
En ja, het past allemaal net niet.

Re: Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 27 mar 2015, 18:23
door Super 5 Devil
Waarschijnlijk inderdaad een gat in de binnenste schil van de voorste demper. Je krijgt dan je uitlaatgassen (binnenste schil) gemengd met je warme lucht (buitenste schil) en dat trek je je auto in. Linke soep en meteen vervangen.

Re: Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 29 mar 2015, 07:06
door hommel84
beide dempers zijn niet lek , de uitlaat komt uit achter de auto ipv. aan de zijkant , dus de gassen komen via de kofferruimte naar binnen , het is niet zo dat het verstikkend werkt ofzo hoor maar je ruikt soms een beetje.
Ik wil graag dat de uitlaat weer achter het wiel uitkomt zoals het hoort , alleen daar zit hem de kneep , ivm het achterste ophangrubber , in de huidige situatie zit er een beugeltje aan de bodem , hoort die aan de zijkant te zitten?

Re: Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 29 mar 2015, 10:32
door Haiko
Ik zal strax even een foto maken, moet hem toch ff naar buiten rijden...

Re: Uitlaat op de goede plek hangen

Geplaatst: 29 mar 2015, 13:02
door Haiko
Kan helaas geen foto plaatsen, maar daar waar de uitlaat wordt opgehangen zit aan de bodemplaat een opstaand randje met een gat erin, hierin komt de bout om de achterdemper op te hangen dmv een rubberen strip (zie plaatje hierboven). Dus geen extra beugeltje. Als je de achterdemper plaatst, zie je vanzelf waar deze wordt opgehangen. Of het 1:1 past, hangt af van je achterdemper, IFA of hongaars...