dynamo laad de accu niet meer bij...

Werken je lampjes niet meer? Doet je ruitenwisser het niet? Vraag hier hulp !
Gebruikersavatar
ErikvG
Berichten: 776
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:24
Locatie: Hilversum

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door ErikvG »

Relais in de spanningsregelaar bedoel je?

In de WHIMS gaat heel hoofdstuk 10.1 (bladzijde 207 en volgende) over de spanningsregelaar en de dynamo (zowel 6 als 12 V) en ook hoe je kan storingzoeken.

Ik heb de WHIMS als pdf bestand maar die staat volgens mij ook op www.ostmobile.nl
Valves! Who needs Valves?

Gebruikersavatar
mel
Berichten: 1007
Lid geworden op: 12 dec 2010, 20:22

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door mel »

Het relais naast de accu ...

trabibas
Berichten: 43
Lid geworden op: 19 aug 2012, 15:24

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door trabibas »

Ik heb bij mijn Trabi precies hetzelfde probleem. Wel hebik en 12V wisselstroom dynamo. Controle lamp brand en de accu wordt niet geladen. Ik dacht dus ook aan de koolborstels en de gelijkrichter en heb deze toen ook vervangen, probleem niet opgelost. Heb toen via het forum een goede gebruikte dynamo gekocht en die erin gezet. Helaas nog steeds zonder resultaat. Ook van deze dynamo heb ik alles doorgemeten en alles klopt dus ik vermoed dat het probleem niet aan de dynamo kan liggen. Nu ben ik echter op een punt aangekomen dat mijn elektra kennis me in de steek laat. Iemand nog suggesties?
:?:

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door Haiko »

Heb je dat zwarte blokje aan de achterkant ook al eens vervangen?
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

trabibas
Berichten: 43
Lid geworden op: 19 aug 2012, 15:24

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door trabibas »

welk zwart blokje bedoel je Haiko? Bij mijn dynamo zit alleen de houder van de koolborstels, met daarop de gelijkrichter (grijs Blokje), de aansluiting voor de + en de aansluiting voor D+. Meer niet.

Gebruikersavatar
trabant601
Berichten: 912
Lid geworden op: 18 nov 2010, 20:04
Locatie: Soest

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door trabant601 »

haiko is niet de slimsten . :lol: :lol: :lol:
Gros Trabant Service
Gebruikt en nieuw onderdelen, reparaties, en APK .

http://gros-trabant-service.webnode.nl/

https://www.facebook.com/groups/Trabant ... Nederland/

Gebruikersavatar
Haiko
moderator
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 nov 2010, 17:35
Locatie: Oudehorne, Fryslân

Re: dynamo laad de accu niet meer bij...

Bericht door Haiko »

ah, ja als je hem schoonmaakt is ie inderdaad grijs-alu :mrgreen:
Trabant 601, HP750 anhänger
IFA Service Noord, onderhoud aan Trabant, Wartburg en Barkas B1000 in Friesland en omgeving

Plaats reactie