Pagina 2 van 2

Re: Dynamo kaput

Geplaatst: 05 nov 2016, 20:11
door jshuiting
Vanmorgen naar Jobo geweest in Nieuw Weerdinge, heeft me uitgelegd wat het printplaatje precies doet, en me de juiste diodes verkocht.

Deze diodes gaan over het algemeen ook niet kappot, tenzij je de dynamo vol hebt met smeerderij en de koolbortstels geen contact maken.
Originele diodes gingen tot 100V, maar aangezien ze alleen de stator voeden was 50V al meer dan genoeg.

Re: Dynamo kaput

Geplaatst: 05 nov 2016, 20:17
door Trabantenaar
jshuiting schreef:Deze diodes gaan over het algemeen ook niet kappot
Zei ik toch :mrgreen:

Re: Dynamo kaput

Geplaatst: 05 nov 2016, 20:40
door jshuiting
Trabantenaar schreef:
jshuiting schreef:Deze diodes gaan over het algemeen ook niet kappot
Zei ik toch :mrgreen:
Ik las het net pas, excuus. :oops:

Maar mijn diodes waren kats doormidden om een of andere vage reden, foto was als voorbeeld.
Sterker nog, sommige restanten waren niet eens gesoldeerd, zaten gewoon los in het plaatje. :lol:

Geen gewone slijtage in ieder geval, eerder gevalletje slechte revisie,

Re: Dynamo kaput

Geplaatst: 27 nov 2016, 22:53
door ErikvG
Mocht er een van die kleine diodes stuk zijn dan kan je die vervangen met een 1n4001 of vergelijkbaar

De 3 kleine diodes maken de D+ voor de spanningsregelaar. De 3 grote die in het aluminium geschroefd zitten verzorgen de boordspanning en zijn vebonden met de Accu +

De spanningsval over een diode is overigens 0,6V. De meeste multimeters hebben een speciale meetstand voor diodes ( -->|-- )