Pagina 1 van 2

Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 16:57
door Renier
Soms zie ik plaatjes van zulke smetloze ruimtes onder de motorkap.. nou ben ik bij mij de roest weg aan het poetsen maar het word er alleen maar kaal van (de lak gaat eraf, begrijpelijk), is dat bij hun dan een kwestie van toch goed oppoetsen en daarna weer ovetspuiten of zo iets? Of komt er heel wat anders bij kijken?

Re: Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 18:11
door Haiko
ik denk dat er fanatieke lui zijn die hun hele karosserie laten stralen en opnieuw spuiten...

Re: Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 18:47
door oldschool
Haiko schreef:ik denk dat er fanatieke lui zijn die hun hele karosserie laten stralen en opnieuw spuiten...
dan is het nog een kunst om het zo te houden! en je mag er niet mee rijden. Ik vind dat een trabant is om te rijden en niet om te poetsen.

Re: Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 19:01
door Maurits
Al het plaatwerk goed schoonmaken en ontroesten. Daarna opnieuw spuiten en niet vergeten eerst een heel goede basislaag (grondverf) aan te brengen. Dan blijft het het langst mooi.

Re: Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 20:17
door Haiko
maar eigenlijk is een Trabant met wat ƶuderdomsverschijnselen aan de lak wel de mooiste. Een museumexemplaar hoort in een museum en niet op de weg... Hoe denk je dat ze vroeger in de DDR rondreden, die nieuwstaat was er snel af bij de meeste en een gebruikte auto heeft wel zo zijn charme.

Maar een Trabant goed conserveren zodat ie niet verder roest, daar is niets op tegen.

Re: Schone Motor

Geplaatst: 09 okt 2013, 22:01
door Renier
Ik denk dat ik hem gewoon helemaal op ga poetsen en daarna verf met de hand, onder de kap dan wel te verstaan, en misschien voor de sier met chromespray erover heen, misschien. Zit namelijk vrij wat roest, veel kleine plekjes, die wil ik er liever gewoon uit hebben dat ook als de klep omhoog gaat het er mooi uit ziet.

Overigens weet ik niet goed raad met hoe ik de rand boven de voorruit goed schoon kan krijgen, iemand ideeen? Een bepaalde spul gebruiken bijv.? Goed schrobben? Zit nogal wat vuil onder, weet ook niet of het zwart hoorde te zijn of niet, dat het wat afgebrokkeld is, maar het lijkt me niet.. voor de rest is de auto nu zeer schoon aan de buiten kant, behalve dat stukje.

Re: Schone Motor

Geplaatst: 10 okt 2013, 19:31
door oldschool
je poetst veel te hard, voorzichtig met de trabi! de accukabel is ook al stuk :D :D

Moderatorwijziging: onnodig citaat weggehaald.

Re: Schone Motor

Geplaatst: 10 okt 2013, 21:09
door Renier
Ik zal voorzichtig doen, Oldschool ;]
En denk dat ik er een nieuwe klem op ga zetten voor de minpool, spijtig genoeg minder origineel DDR.

Verder, heb je misschien nog tips bij het schoonmaken en ontroesten, Maurits (of iemand anders)?

Re: Schone Motor

Geplaatst: 11 okt 2013, 12:36
door ruton
Renier schreef:Ik zal voorzichtig doen, Oldschool ;]
En denk dat ik er een nieuwe klem op ga zetten voor de minpool, spijtig genoeg minder origineel DDR.
Je hebt de wildste fantasieƫn over andere motoren, bladveren eruit en nu mauw je ineens over de originaliteit van een accuklem? :?

Re: Schone Motor

Geplaatst: 11 okt 2013, 16:51
door Renier
Het blijft natuurlijk pijnlijk om goede stukjes DDR historie te verliezen zonder dat het gerecycled kan worden zoals de motor.

Edit: Het liefste heb ik ook een originele DDR Wartburg motor maar die zuipen helaas zo veel als ze opgevoerd worden. Verder vind ik wel dat alle oude troep die op mijn huidige Trabant gemoderniseerd kan worden zoals dat met de remmen is gedaan wel gemoderniseerd mag worden. Maar zo'n (goed) klemmetje is natuutlijk gewoon erge zonde.