LEES DIT EERST: Forum Regels ! (laatste update: 12/11/2010)

Gesloten
Gebruikersavatar
trabart
Beheerder
Berichten: 1277
Lid geworden op: 18 sep 2010, 17:40
Locatie: zuid limburg
Contacteer:

LEES DIT EERST: Forum Regels ! (laatste update: 12/11/2010)

Bericht door trabart »

FORUM REGELS !!

Een plaats waar veel mensen bijeenkomen kan soms tot misverstanden en onenigheden leiden.
Om alles in goede banen te leiden dient elke gebruiker van dit forum zich te houden aan onderstaande regels. Dit om zoveel mogelijk misverstanden en dergerlijke te vermijden.

Bij het niet naleven van deze regels kan een moderator of de admin ingrijpen. Hij kan indien nodig je een ban van bepaalde duur, of onbepaalde duur laten opleggen. Indien over het ingrijpen van de admin een discussie wordt gestart kan ook dit zonder melding worden verwijderd! Ben je het er niet mee eens, neem dan contact op met de betreffende moderator (of een andere) via PB. Dit systeem hanteren we al vanaf 5 januari 2005, de oprichting van het forum op de oude locatie, en dat heeft zijn effectiviteit aldus bewezen :).

Bij het registreren op dit forum ga je automatisch akkoord met deze regels.

Forum Regels:

1. Stel je zsm na aanmelden voor in het welkom gedeelte !
een forum is om elkaar te helpen, in beide richtingen. Het is dan fijn om te weten met wie je te maken hebt.
Wij stellen het dan ook op prijs, als elk lid zich na aanmelding voorstelt !

2. Het onderschrift is een leuke toevoeging aan het forum, maar beperk dit in hoogte. 1 of 2 regels tekst is niet direct storend, maar hierboven gaat het irriterend werken voor de lezer (veel scrollen, en steeds dezelfde afbeelding / lap tekst die de leesbaarheid verslechtert). Houdt hier rekening mee.

3. Vooralleer je een nieuw topic opent met een prangende vraag, gebruik eerst de zoekfunctie boven aan de pagina. Andere mensen hebben misschien reeds net dezelfde vraag gesteld.

4. Beschrijf je vraag zo goed mogelijk in de topic titel, dit is belangrijk om zo goed mogelijk geholpen te worden.

5. Indien je fotos wilt toevoegen ter verduidelijking kan je dit doen aan de hand van de foto tutorial die hier in een ander topic reeds werd beschreven. Let ook op de grootte van de foto. Hele grote foto's zorgen dat de lezer veel moet scrollen. Verklein hem dus tot max 600pixels breed, of gebruik url-tags in plaats van img-tags.

6. Probeer niet nodeloos te antwoorden om zoveel mogelijk berichtjes te halen. Kan je de persoon in kwestie niet helpen, vertel dan niet hoe hard je het spijt dat je hem niet kan helpen. Het is natuurlijk wel vriendelijk, maar niemand wordt er wijzer van. Wil je toch zoveel mogelijk berichtjes halen, doe dit dan gerust in het off-topic gedeelte.

7. Plaats je vraagstelling in het daarvoor voorziene gedeelte. Elk probleem valt nu wel ergens te plaatsen. Indien je echt een uitzonderlijk probleem hebt, neem contact op met de moderators met de vraag of een nieuwe rubriek niet wenselijk zou zijn.

8. Indien er in een topic hevig wordt gediscussieerd over een bepaald probleem wat niet meer met het oorspronkelijke topic te maken heeft, open dan gerust een nieuwe topic en laat de discussie daar verder lopen. Dat houdt alles overzichtelijk. Laat een link achter in het oude topic, zodat iedereen weet waar het zich afspeelt. Splitst een moderator een topic af, en word vervolgens TOCH nog doorgegaan in het oude topic, zullen berichten klakkeloos worden verwijderd, zonder opgave van reden.

9. Gelieve geen overmatig gebruik te maken van VET en ITALIC, CAPS of kleur. Is het verduidelijkend dan is het geen probleem, maar bij overmatig gebruik (moderators oordelen hier over) zal de persoon in kwestie verwittigd worden. Jouw berichten zijn niet belangrijker dan die van een ander, we zijn allen gelijk.

10. Houdt het netjes en plezierig voor iedereen.

11. Reclame wordt slechts in kleine mate toegestaan. Moderators behouden het recht om dit te verwijderen als er naar hun mening misbruik wordt gemaakt van deze vrijheid. Houdt reclame in een eigen topic. Een keer iets elders vernoemen is geen ramp, maar word geen spammer.

12. De admin noch de moderators kunnen aansprakelijk worden gesteld voor geplaatste berichten. Ieder is verantwoordelijk voor zijn zelf geplaatste berichten. Twijfel je aan de inhoud van je bericht, dan kan je het achteraf nog steeds wijzigen.

13. Zorg voor goed leesbare tekst. Een goed leesbare tekst zorgt ervoor dat mensen je vraag begrijpen (en niet 3 keer iets over hoeven te lezen, voor duidelijk is wat je bedoelt). Daarnaast kunnen ook smileys verduidelijkend werken, of iets sarcastisch, grappig, of gemeen bedoeld is. Gebruik ze dus ook.

14. Discriminerend gedrag op dit forum is absoluut niet gewenst ! Voor een moderator is het wel duidelijk of het een grapje betreft, of beledigend bedoeld is. Respect voor elkaar dus svp.

15. Dit is een forum met veel vrijheid. Maak je echter misbruik hier van, en overtreed je de regels zullen waarschuwingen gegeven worden. Helpt ook dat niet, zal een ban van het forum het gevolg zijn.

16. Indien het voor het moderator team duidelijk is dat een persoon onder meerdere namen dit forum bezoekt, bestaat de kans dat zij beslissen één of meer van deze gebruikers verbant. Je bent wie je bent, ook online.

Is het hele forum gebeuren nieuw voor je? Er is een duidelijke FAQ voorzien bovenaan dit forum. Daar staat alles haarfijn uitgelegd hoe je berichten kan plaatsen of hoe je afbeeldingen onder je naam zet.

Veel plezier op het forum,
de admin en moderators
Afbeelding
Gebruikersavatar
eeuwige_student
moderator
Berichten: 4345
Lid geworden op: 18 nov 2010, 13:23
Locatie: Herten
Contacteer:

Re: LEES DIT EERST: Forum Regels ! (laatste update: 12/11/2010)

Bericht door eeuwige_student »

17. Topics over corona zijn verboden, tenzij het over bier gaat of Sint Corona.
Gebruikersavatar
ruton
moderator
Berichten: 5305
Lid geworden op: 12 nov 2010, 18:01
Locatie: Westelijke Mijnstreek

Re: LEES DIT EERST: Forum Regels ! (laatste update: 12/11/2010)

Bericht door ruton »

17b
En anders sturen we de galliers op je af!
la-premonicion-del-coronavirus-como___qDaX3Jk8_720x0__1.jpg
Gesloten